Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

MΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

Η πόρτα του Αγίου Δημητρίου ανοιχτή για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια,περιμένει τους πρώτους προσκυνητές.
Οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό καταφθάνουν πρώτοι.Ο ναός ηλεκτροφωτισμένος,ύστερα από αστραπιαίες ενέργειες της διοίκησης του Μετρό και τις φιλότιμες προσπάθειες των ηλεκτρολόγων των κτιριακών.Η Παναγιώτα και ο Μιχάλης ετοιμάζουν το ναό να υποδεχτεί τον Επιτάφιο της Παναγίτσας της Κολοκυνθούς και τους προσκυνητές.Ο Μιχάλης ανάβει τα καρβουνάκια για να προσφέρουμε θυμίαμα στο Χριστό μας.Το καντηλάκι  αναμμένο ξανά, μετά από 12 χρόνια.Κώστας και Παναγιώτα στις τελευταίες ετοιμασίες.Κεράκια αναμμένα στο περίβολο του Αγίου Δημητρίου,καθαρός και βαμμένος από τα παιδιά των κτιριακών.


 Η πρώτη προσκυνήτρια....


Χρόνια περίμενε αυτή τη στιγμή.


Η πομπή του επιταφίου καταφθάνει....Οι μυροφόρες πρώτες προσεγγίζουν τον Αγιο Δημήτριο.


Ο επιτάφιος της Παναγίτσας πίσω από το ιερό του Αγίου Δημητρίου.

Θερμά συγχαρητήρια στον π. Φιλόθεο και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας μας που έφεραν τον επιτάφιο μέχρι τον Άγιο Δημήτριο( το τελευταίο όριο της ενορίας μας).

Εκτενή δέηση υπέρ των εργαζομένων στο Μετρό  από τον π. Φιλόθεο εφημέριο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθους.


Ο π. Φιλόθεος για να αναδείξει το ιστορικό ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου μας έκανε την μεγάλη τιμή να φέρει τόσο μακριά τον επιτάφιο,χωρίς να λογαριάσει το σωματικό κόπο και την κούραση των αγίων ημερών.Η Παναγιώτα, ο Θανάσης και η Γιολάντα ηλεκτροδηγοί του Μετρό που βοήθησαν για την υποδοχή του επιταφίου.Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο.Βαγγέλης,Παναγιώτης,Θανάσης,Σωτήρης,οι ηλεκτροδηγοί παρόντες.
Ο Κώστας επί τω έργω...

 


Ο Βαγγέλης,.ο επίσημος φωτογράφος του Αγίου Δημητρίου,που αν και είχε τελειώσει η βάρδιά του,κάθησε και αποθανάτησε με πολύ μεράκι αυτές τις όμορφες στιγμές.Θερμές ευχαριστίες,βοηθειά σου ο Άγιος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου